Ga naar de inhoud
 • Persoonlijke aanpak
 • 20 jaar ervaring
 • Kennis van energie-efficiënte
 • Kosteloos advies
 • Snel schakelen
 • Persoonlijke aanpak
 • 20 jaar ervaring
 • Kennis van energie-efficiënte
 • Kosteloos advies
 • Snel schakelen

Ontdek de ideale isolatie voor jouw spouwmuur

Ontdek de ideale isolatie voor jouw spouwmuur

Bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw, is isolatie een van de meest effectieve stappen die je kunt nemen. Een van de belangrijkste onderdelen van een gebouw om te isoleren is de spouw de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw. Maar welk isolatiemateriaal moet je kiezen voor jouw spouw? Hieronder bekijken we enkele van de meest gebruikte isolatiesoorten voor spouwmuren en hun eigenschappen.

ROBO werkt al jaren samen met Isolatie.com uit Gemert. Isolatie.com komt vrijblijvend bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Naast het isoleren van spouwmuren worden ook vloeren en daken geïsoleerd.

EPS-parels (Geëxpandeerd polystyreen)

EPS-parels, ook wel piepschuim genoemd, zijn kleine bolletjes van geëxpandeerd polystyreen. Ze worden in de spouwmuur geblazen en vormen een isolatielaag. EPS-parels hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en zijn waterafstotend. Ze zijn ook licht van gewicht en veroorzaken geen verzakkingen in de muur.

HR++ parels

HR++ parels zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en hebben een speciale grafietcoating die zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde. Deze parels hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en helpen om warmteverlies via de spouwmuur verder te verminderen.

Aminofoam

Aminofoam is een geavanceerd isolatieschuim met opmerkelijke eigenschappen. Wat aminofoam zo bijzonder maakt, is de uitstekende isolerende werking ervan. Het vormt een isolatielaag die effectief warmteverlies tegengaat en de thermische efficiëntie verbetert. Bovendien beschikt dit type isolatieschuim over uitstekende geluidsisolerende kwaliteiten, waardoor het ook de hinder van geluid kan verminderen. Een bijkomend voordeel van aminofoam is dat het zich aanpast aan de vorm van de ruimte waarin het wordt aangebracht, waardoor het zelfs in lastig bereikbare plaatsen kan worden gebruikt.

PUR-schuim (Polyurethaan)

PUR-schuim is een ander isolatiemateriaal voor spouwmuren. Het wordt als vloeistof in de spouw gespoten, waar het uitzet en uithardt tot een isolerend schuim. PUR-schuim heeft een hoge isolatiewaarde en vult alle kieren en gaten in de spouwmuur volledig op, waardoor tocht wordt verminderd en warmteverlies wordt verkleind. Gezien het negatieve nieuws omtrent dit product wordt dit door Isolatie.com niet toegepast.

Glaswolvlokken

Glaswolvlokken zijn gemaakt van gerecycled glas en worden in de spouwmuur geblazen. Ze zijn flexibel en passen zich goed aan, aan de ruimte in de spouw, waardoor ze een goede isolerende laag vormen. Glaswolvlokken zijn brandveilig, waterafstotend en hebben uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Steenwol

Steenwol is vergelijkbaar met glaswol, maar wordt gemaakt van gesmolten steen en andere natuurlijke materialen. Het wordt in de spouwmuur geïnjecteerd en vormt een dichte isolatielaag. Steenwol is waterafstotend, brandwerend en heeft goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Door de lage lambda waarde is het te adviseren om te kiezen voor een ander product waarmee een hogere warmteweerstand van de gevel behaald kan worden en daarmee een lagere energierekening.

Welke isolatie moet je kiezen?

Het kiezen van de juiste isolatie voor jouw spouwmuur hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw budget, de breedte van de spouw, de bouwtechnische eigenschappen van jouw huis en jouw persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist zoals Isolatie.com op het gebied van spouwmuurisolatie om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Conclusie

Het isoleren van de spouwmuur is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en je comfort te verhogen. Door te kiezen voor hoogwaardige isolatiematerialen zoals EPS-parels, Aminofoam, glaswolvlokken of HR++ parels, kun je warmteverlies minimaliseren en je energierekening verlagen. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en kies de isolatie die het beste past bij jouw behoeften en budget. Met de juiste isolatie kun je genieten van een comfortabeler huis en een lagere energierekening.

Ik deel graag mijn kennis:

 • Alles Wat Je Moet Weten Over Het Energielabel Voor Bestaande Woningen
  8 mei 2024

  Alles Wat Je Moet Weten Over Het Energielabel Voor Bestaande Woningen

  Het energielabel voor bestaande woningen is een belangrijk instrument geworden in de wereld van vastgoed en duurzaamheid. Het biedt...

  Lees verder
 • Soorten scheuren in bestaande woningbouw en hoe ze te voorkomen
  21 maart 2024

  Soorten scheuren in bestaande woningbouw en hoe ze te voorkomen

  Scheurvorming in bestaande woningen kunnen verschillende oorzaken hebben. Scheuren kunnen variëren in grootte, vorm en ernst. Het is belangrijk...

  Lees verder
 • Het belang van professionele begeleiding: het maken van verbouwplannen door ROBO
  21 maart 2024

  Het belang van professionele begeleiding: het maken van verbouwplannen door ROBO

  Het verbouwen van een woonhuis kan een spannende maar ook een uitdagend project zijn. Of je nu een kleine...

  Lees verder
 • Wat is een bouwtechnische keuring en waarom is het belangrijk?
  21 maart 2024

  Wat is een bouwtechnische keuring en waarom is het belangrijk?

  Stel je voor: je hebt net een huis gevonden dat je graag wilt kopen. Het lijkt perfect van buiten,...

  Lees verder
 • Ontdek de ideale isolatie voor jouw spouwmuur
  21 maart 2024

  Ontdek de ideale isolatie voor jouw spouwmuur

  Bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw, is isolatie een van de meest effectieve stappen die je...

  Lees verder
 • Het belang van Beng-berekeningen in duurzaam bouwen
  13 maart 2024

  Het belang van Beng-berekeningen in duurzaam bouwen

  In de wereld van duurzaam bouwen zijn Beng-berekeningen een belangrijk instrument. Beng staat voor ‘Bijna Energieneutrale Gebouwen’, een term...

  Lees verder