• HSB energiezuinige aanbouw
Het
Fundament
Voor de
Start van een
Goede Bouw!

Blog berichten

vrijdag 13 oktober 2023

CO2 in de Bouw: Duurzame Innovaties voor een Groenere Toekomst

CO2 in de Bouw: Duurzame Innovaties voor een Groenere Toekomst De bouwsector is een van de grootste bronnen van koolstofemissies ter wereld. Het gebruik van CO2 in de bouw wordt steeds relevanter in onze zoektocht naar duurzamere oplossingen. Door innovatieve benaderingen en technologieën kunnen we niet alleen de milieu-impact verminderen, maar ook energie-efficiëntere en veerkrachtigere […]

zondag 15 september 2019

ROBO is nu gecertificeerd voor het vervaardigen van de BENG bepalingsmethode volgens de NTA8800.

In Nederland gaan er drie BENG-eisen gelden voor het vaststellen van de energieprestatie van een gebouw, namelijk een maximale energiebehoefte (kWh/m2/jaar), een maximaal primair fossiel energiegebruik (kWh/m2/jaar) en minimaal aandeel hernieuwbaar op te wekken energie (%)………

maandag 3 april 2017

Het bouwproces van A tot Z in het kort

Als u van plan bent om zelf een kavel grond te kopen om hier uw droomhuis op te laten bouwen, dan is het verstandig om stil te staan bij de belangrijkste stappen van een dergelijk bouwproces. In dit blog artikel de stappen in hoofdlijnen samengevat.

maandag 27 maart 2017

Een afvoer van de douche in de gootsteen van de keuken

Kopers worden soms teleurgesteld door de verkopende makelaar. Als die mooie praatjes ophangt, maar niet de waarheid vertelt over de woning.

maandag 4 juli 2016

‘Zuurstof veroorzaakt corrosie’

Laatst vroeg een koper voor de start van een bouwtechnische keuring aan mij of het een probleem was dat er zwarte vloerverwarmingsslangen waren toegepast. U leest er meer over in dit blog artikel.

donderdag 16 juni 2016

Passiefhuis en wat zijn de aandachtspunten voor het ontwerp!!

Hier leest u welke aspecten van belang zijn voor het realiseren van een goed ontwerp voor het bouwen van een passiefhuis.

woensdag 11 mei 2016

Het Wie, Wat, Wanneer, Waarom en Hoe van een bouwtechnische keuring

Lees dit blog als u binnenkort een woning gaat kopen!!

woensdag 27 april 2016

Mooi doordachte ontwerpoplossingen

Meestal hebben de opdrachtgevers wel een idee van wat ze willen, maar door er een gespecialiseerd bedrijf bij te halen ontstaan soms onverwachte en mooi doordachte ontwerpoplossingen.

zaterdag 16 januari 2016

Bouwtechnische keuringen en vaak voorkomende maar onbekende gebreken

Naast het uitvoeren van bouwtechnische keuringen voor ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureau voert Rob van Rooij ook bouwtechnische keuringen uit voor Vereniging Eigen Huis. Tijdens deze keuringen kom ik regelmatig gebreken tegen die redelijk vaak voorkomen maar toch onbekend zijn bij mijn opdrachtgevers. Hieronder beschrijf ik een aantal van deze gebreken. Schade in de kruipruimte! […]

donderdag 3 december 2015

Onderzoeksplicht koopwoning, alleen bouwtechnische keuring?

U heeft als koper een onderzoeksplicht. Dit houdt meer in dan het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring alleen.