• HSB energiezuinige aanbouw
Het
Fundament
Voor de
Start van een
Goede Bouw!

Ouder worden in eigen huis

De AWBZ wordt door het kabinet Rutte-II flink versobert. Onder andere zwaar dementerenden, ernstig en chronisch zieken en gehandicapten kunnen straks nog een beroep doen op de landelijke AWBZ. In de meeste overige gevallen moet men bij de gemeente aankloppen, die op hun beurt ook minder budget krijgen. Mensen moeten de zorg dus steeds meer zelf gaan bekostigen. De kans is hierdoor veel groter geworden dat u langer in uw woning moet blijven wonen.

In de praktijk blijkt dat er rond het 75e levensjaar een grens ligt tussen lichamelijk in behoorlijk goede staat en hinderlijke beperkingen. Het is daarom raadzaam om uw woning tijdig aan te passen.

ROBO heeft zich gespecialiseerd in het verbouwen/bouwen van woningen voor ouderen. Er komt meer bij kijken dan het aanpassen van de deurbreedte en het verwijderen van dorpels. Denk onder andere aan de relatie badkamer/slaapkamer, voorkomen van vallen, gevoel van veiligheid, Arbo-eisen, toegankelijkheid, doorgankelijkheid en uitgankelijkheid.

ouder worden in eigen huisWilt u graag ouder worden in eigen huis en bent u van plan uw woning te gaan verbouwen dan kan ROBO bouwkundig ontwerp & adviesbureau u hierover adviseren en tevens uw bouwplannen vertalen in een goed en deugdelijk ontwerp. Desgewenst kunnen wij voor u het hele traject verzorgen, hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven voor bijvoorbeeld hang- en sluitwerk en domotica. Neem gerust eens contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs voor een eerste kennismaking. Klik hier om te kijken welke WMO voorzieningen in de gemeente Nuenen mogelijk voor u gelden. 

Wij werken voor de paramedische vragen samen met een ervaren ergotherapeut.