• HSB energiezuinige aanbouw
Het
Fundament
Voor de
Start van een
Goede Bouw!

Ouderen langer zelfstandig wonen

Er zijn straks onvoldoende geschikte woonvormen om ouderen en mensen die langdurige zorg nodig hebben, verantwoord langer thuis te laten wonen. Van het tekort worden de komende vijf jaar mogelijk 65.000 mensen de dupe. Dat zijn mensen die niet langer in zorginstellingen terecht kunnen. Deze waarschuwing staat in een rapport van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur.

Oplossing

seniorenslotDe overheid heeft geen geld om allerlei nieuwe faciliteiten te realiseren. Als ouderen de keuze hebben blijven ze ook veel liever thuis wonen dan dat ze zouden moeten verhuizen. Een oplossing op dit moment is dus het aanpassen van de bestaande woningvoorraad. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het realiseren van een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Maar denk ook aan: allerlei ICT-oplossingen (ook wel Domotica genoemd), het verbeteren van de veiligheid en uiteraard het comfort.

Wacht niet tot het te laat is!

In de praktijk blijkt dat er rond het 75e levensjaar een grens ligt tussen lichamelijk in behoorlijk goede staat en hinderlijke beperkingen. Het is daarom raadzaam om uw woning tijdig aan te passen.
Begin op tijd, zorg voor woningaanpassingen die ook voor de langere termijn het comfort en de veiligheid in uw woning garanderen.

Woning aanpassen?

Wilt u graag ouder worden in eigen huis en bent u van plan uw woning te gaan verbouwen dan kan ROBO bouwkundig ontwerp & adviesbureau u hierover adviseren en tevens uw bouwplannen vertalen in een goed en deugdelijk ontwerp. Desgewenst kunnen wij voor u het hele traject verzorgen. Hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven. Neem gerust eens contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs.