• HSB energiezuinige aanbouw
Het
Fundament
Voor de
Start van een
Goede Bouw!

Een afvoer van de douche in de gootsteen van de keuken

Kopers worden soms teleurgesteld door de verkopende makelaar. Als die mooie praatjes ophangt, maar niet de waarheid vertelt over de woning. Ik heb meegemaakt dat een makelaar vertelde dat een huis net nieuwe dakbedekking had. Echter bleek deze totaal versleten te zijn en moest direct vervangen worden.
Ik herinner me een mevrouw uit Veldhoven waarvoor ik een bouwtechnische keuring uit had uitgevoerd. Ze was zenuwachtig en ging gespannen de woning binnen. Maar na anderhalf uur stond ze met een glimlach weer buiten. Ze was blij dat ik haar had gewezen op alle bouwkundige gebreken in de woning en de gevolgen daarvan. Dit is mijn rol als bouwkundige. De koper is mijn opdrachtgever en kijk met hen mee. images (1)
Een woning in Geldrop had scheuren in het metselwerk. Dat duidt mogelijk op funderingsproblemen. De woning kan verzakken omdat de ondergrond ervan een soort spons is. Ik heb het de kopers verteld. De verkopende makelaar had hen erop moeten wijzen, maar had dat nagelaten.
Ik heb bij een keuring meegemaakt dat de kozijnen net geschilderd waren. Wat bleek grote delen van de kozijnen waren rot. Dit zat mooi verstopt onder het net nieuw aangebrachte schilderwerk.
Er zijn ook zeker makelaars die wel gebreken bespreken met potentiële kopers en die zeggen “U geeft een realistisch beeld van het huis, het is wat het is.” Het vreemdste wat ik ooit heb gezien bij een keuring? Een afvoer van een douche die op de begane grond uitkwam in de gootsteen van de keuken.